Om


Det lilla vandrarhemmet –

med den trivsamma atmosfären och den goda servicen

Om företaget

Mål


Att erbjuda trivsamt prisvärt boende och en mötesplats vid besök och i arbete, på resa och i livet. Vi ska vara ett attraktivt komplement till kommunens övriga besöksnäringar och boende alternativ.


Motto


En nöjd kund vill återkomma och är den bästa reklamen.

Framtidsplaner


  • Utöka antalet bäddar och nå nya kategorier gäster.
  • Boendet ska vara lika tryggt som ett hotell men anpassat för att få en prisnivå som når de kunder som inte vill betala hotellpriser och kan bo enklare.
  • Vi ska öka omsättningen med 60 % fram till 2016.
  • Får vi minst 65 % beläggning i snitt kan vi anställa en person på 50 % 2018.
  • Efter 2018 ska vi öka antalet rum med egen toalett och dusch.

Historik


2007: SilverCross45 öppnas i och med att Multi Dynamic Service köpte fd Nyborgskyrkan av EFS. Första rumuthyrningen sker hösten 2007.


2008: SilverCross45 skyddas som varumärke. Verksamheten får femårigt tidsbegränsat bygglov. Katolska kapellet invigs av biskopen och döps till Maria Himladrottningens kapell efter Jungrfru Maria som i samisk kultur kallas för Maria himladrottningen.


2008–2009: Lokalerna byggdes delvis om för att kunna driva verksamhet som sommarcafé, galleri, kapell, vandrarhem och konferensverksamhet. Dessutom iordningställs en lägenhet för att få fast intäkt för driften. Stor investering sker för att bygga om värmesystemet till bergvärme och vattenburit värmesystem.


2010–2012: ombyggnationerna fortsätter; dels sanitetsutrymmen och en lägenhet till.

Verksamheten fokuseras på vandrarhem och lägenheter med kompletterande uthyrning av friluftsutrustning, försäljning av hantverk och skoterguidning. Ägare till anläggning flyttar till verksamheten för att höja servicenivån ett snäpp och ekonomiskt ge förutsättningar för investeringar.


2012–2013: ansöker ägarna om bygglov för verksamheten och för fortsatt ombyggnation; ett rum till och högre standard samt tillbyggnad av vissa kompletterande delar som förråd och carport. Mark köps för parkering. Bygglov ges i aug 2013 och ombyggnation startar 2013 på hösten.


2013–2014: uppgraderas vandrarhemmets ventilation till lagstadgade krav på både högsta luftkvalité och brandzonsindelning. Automatiskt uppringningsbrand- och utrymningslarm som är samma som på alla hotell. Nytt rum färdigställdes och flera av rummen ombyggdes för att höja standarden.


2015: under sommaren byggs rum 1 om, som nu är iordningställt för två personer med två fristående sängar, bord, skrivbord och fåtölj. TV och extra ljudanläggning.


2016: byggs garage med förråd.


2018: har hela huset målats om och rum 7 renoveras och får duschmöjlighet.


2019: Tak för väderskyddad nedre entré och vitmålning av övre och nedrehall med brandskydds färg. Slutbesked för innevarande bygglov ges.

Vi som driver företaget och omsättning

Ägare

Enskild firma: Multi Dynamic Service

momsregistrerad firma sedan 1993

och FA skattsedel sedan 1999.


Entreprenörer

Vi som driver SilverCross45 är Leif Carlsson och Katarzyna Carlsson.Omsättning

Företaget hade omsättning 2018 på 761 515 kr.


Beläggningssiffror

Anläggningen har 45 % av alla bäddar uthyrda i snitt per år och aandelen av rummen som är uthyrda är ca 50 %. Andelen långtidsboende 3-5 dagar ökar och även andelen yrkes och affärsboende.